Foltomiglan Foltvarró Csoport

„FOLTOMIGLAN”

Lőrinci Foltvarró Csoport

A 2001 óta működő foltvarró csoportunk tagjai olyan hölgyek, akik elkötelezettjei a külföldön is oly népszerű foltvarrás, avagy a patchwork művészetének.

Szabadidőnkben csodás anyagokból varrunk kézzel vagy varrógéppel párnákat, takarókat, falvédőket, babaholmikat, játékokat, babákat, macikat, készítünk táskákat, pénztárcákat, neszesszereket. Az apró anyagdarabokból gyönyörű munkák formálódnak, nagy örömet szerezve ezzel környezetünknek, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.
Szinte minden évben kiállításon mutatjuk be munkáinkat, közös varrásokat szervezünk az érdeklődőknek, a kezdő vagy gyakorlott foltvarró hölgyeknek, akik olykor az ország távoli csücskéből is eljönnek egy-egy ilyen programért.
Összetartó közösségünk erejét mutatja, hogy sok-sok éve már, hogy közös munkák is készülnek, minden csoporttag egy-egy blokkal, kisebb vagy nagyobb részlet megvarrásával járul hozzá a takarónyi méretű esztétikus faliképekhez.
Találó a csoport neve is, hiszen ez egy olyan hasznos és gyönyörködtető hobbi, amely életre szóló elfoglaltságot, sőt szenvedélyt is jelent az ügyeskezű, kreatív hölgyeknek.
A csoport vezetője: Körmendi Éva szeretettel köszönti a csoport tagjait és az érdeklődő közönséget.