Fájó szívvel búcsúzunk Huller Ágoston képzőművésztől

1944. április 19-én született Törökbálinton. Az általános és középiskoláit Pestszentlőrincen végezte. Érettségi után, – 1962-ben – szakma tanulása mellett a Dési-Huber István Képzőművész Körben Fenyő A. Endre, Gráber Margit és Tamás Ervin vezetésével szerezte meg a sikeres főiskolai felvételhez szükséges szakmai jártasságot. 1964-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Fónyi Géza festőnövendékeként kezdte tanulmányait, majd a szakosodási lehetőséggel élve az Ék Sándor vezette sokszorosító-grafika tanszéken képezte magát tovább Raszler Károly és Rozanits Tibor tanárok irányításával.
1968-ban, szerezte meg művésztanári oklevelét, ez évtől, mint a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának (ma Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete) és a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának tagja szabadfoglalkozású képzőművész. Mint grafikus a Képcsarnok Vállalaton keresztül hozta forgalomba rézkarcait, linóleum metszeteit, emellett könyvkiadói grafikai munkákkal is foglalatoskodott.

A kereskedelmi és reklámgrafikával már főiskolai évei idején kapcsolatba került, de e kötődés 1974-től vált meghatározóvá életében, amikor a Budapest Grafika Alkotóközösség tagjai közé hívta. 1992-ig, – az alkotóközösség megszűntéig- kereskedelmi-és propaganda kiállítások, gyártmánykatalógusok, csomagolások tervezése tartozott fő érdeklődési körébe.
1986-ban alapító tagja a Festőművészek Budavár Alkotóközösségének, és ez időtől kezdve egyre intenzívebben foglalkozik ismét festészettel. 1989-ben rendezi első önálló kiállítását az Astoria szállodában. Következő kiállítására 1993-ban, a Pestszentlőrinci Önkormányzat aulájában került sor, azóta évi rendszerességgel mutatja be újabb és újabb munkáit, melyek megtalálhatóak úgy a hazai, mint határainkon túli magán és közgyűjteményekben.
Az 5KOR Képzőművész Csoport alapító tagja.

Pestszentlőrinc meghatározó művészétől búcsúzik a kerület művészi közössége, valamint a Kondor Béla Közösségi Ház munkatársai.

Nyugodjon békében!